7 Kasım 2007 Çarşamba

yumurtali sosis




ilk tarif olarak bir kahvalti tarifini paylasmak istiyorum sizlerle. Cesitli sitelerde ve bloglarda cok dolasan biri olarak cok sey ögrendim diyer arkadaslardan.


Buna benzer bir tarif görmüstüm ve uyguladim. su an kimden aldigimi hatirlamiyorum ama yinede cok tsk etmek istiyorum.


ilk evlilik yildönmümümüzün kahvaltisina yapmistim yumurtali sosisi.

Yeni evliler icin kacinilmaz bir lezzet:


Malzemeler:



  • istediginiz miktarda Sosis

  • Sosis miktarina göre Yumurta

  • üzerine biraz Tuz ve Karabiber

  • Kürdan

Yapilisi:


Sosisleri öncelikle bol su da hafif hasliyorsunuz (dikkat cok haslarsaniz parcalanabilir ve kullanamazsiniz). biraz soguttuktan sonra uzunlamasina ikiye dikkatlice kesiyorsunuz, yanliz bir ucunu tamamen ayirmayin. Yaklasik 1 cm birlesik kalsin.


ardindan ikiye ayirip uclarindan bir kürdan yardimiyla birbirine yapisik sekilde kürdana batiriyorsunuz. Genisce bir tavayi (Teflon olursa daha iyi olur) atese koyup kizmasini bekleyin. Bu sekilde sosisleri tavaya koyuyorsunuz. Hemen fazla vakit kaybetmeden sosislerin icine yumurtalari sarilarini patlatmadan ekliyorsunuz.


Cok dikkatli olsun cünki sosislerin altindan yumurtalar akabilir, o yüzden elinizle biraz sosislerin üzerine basili tutun.


Bu sekilde yumurtalar istediginiz kivama gelinceye dek pisiriyorsunuz. Üzerine tuzunu karabiberini ekleyip afiyetle yiyorsunuz.






2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kızz NAZLI yerim ben bu civcicleri valla .. Gerçi bu civcivin bi denesi bana 1 kış yeter KaRıNCa yuvasında öbürlerinide diğer senelerde yerim :D

Ebru Subas Havucoglu dedi ki...

Karinca yanlis basliga yazmissin, burasi yumurtali sosis sokagi :)
Afiyet olsun, sende bu istah varken eminim 1 günde biter.