7 Kasım 2007 Çarşamba

Güvecte Pastirmali Kurufasülye



Türk Mutfaginin klasigi olan Kurufasülye yemeginin bircok degisik yapimi vardir. Benim sizlerle paylasacagim Pastirmali olanindan. Hele birde firinda güvecte pismis ise, tadina diyecek yok. Malesef hakiki toprak güveclerim yok, ama en azindan bu porselenler tadini andiriyor.


Malzemeler:



  • 1 Tas Kuru Fasülye

  • 100 gr Pastirma

  • 1 bas Kuru Sogan

  • 3 kasik dilerseniz Zeytinyagi, dilerseniz normal Siviyag

  • 1 Kasik Domates Salcasi

  • 1/2 kasik Biber Salcasi

  • Kirmizibiber, Karabiber, Tuz

Yapilisi:

Kuru Fasülyeyi bir gece önceden bol su icersinde islatin. Ertesi gün suyunu süzüp, bir tencereye koyun ve bol su ekleyip Fasülyenizi hafif yumusayincaya kadar haslayin. Ve tekrar süzün. Bu arada Pastirma dilimlerini dilediginiz sekilde kesin.

Soganlari incecik dograyip Yagda pembelesene kadar kavurun, ve üzerine (bu arada altini kisin yoksa yanarlar) Salcalari ve Baharatlari ekleyin. Biraz cevirdikten sonra Fasülyeleri ekleyerek Fasülyenin hafif üzerine gelecek kadar kaynamis su ekleyin. Fasülyeler pismeye yaklasincaya dek pisirin. Altini kapatip üzerine pastirmalari ekleyip iyice karistirin.

Yari pismis olan Yemegi güveclere paylastirip önceden isittiginiz Firina verin.
Fasülyeler yumusacik oluncaya dek Firinda pisirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: