8 Kasım 2007 Perşembe

Söz Pastasi



Cok sevdigim bir Tanidigimin oglu icin yaptigim Söz pastam. Ilk defa böyle büyük bir ise kalkismistim, sükür Allahim beni utandirmadi ve alnimin akiyla bu isin icinden ciktim. Cok begeni kazanmisti. Yanliz cok sabir gerektiren bir is bu ve 3 günde bitti.





Marzipan veya Seker hamurundan gülleri kendiniz yapacaksaniz 3 gün önce yapin, anca kuruyorlar cünkü. (ilerki zamanlarda Gül yapimini da detaylariyla fotograflarla sizlere yazarim)

Kek Malzemeleri:

Kekin ilk kati icin verdigim malzemenin tümünü yapiyorsunuz, ikinci kati icin de tümünü ve kekiniz pistikden sonra istediginiz boyda kesiyorsunuz. En üstü icin ister kare kalip kullanin, ister benimki gibi kalp seklinde kek kalibi kullanin, verdigim tarifin yarisini kullaniyorsunuz.

  • 6 tane Yumurta

  • 20 Corba kasigi Toz seker

  • 22 Corba kasigi Un
  • 2 Paket Vanilya

  • 2 Paket Kabartma Tozu

(renkli bi kek isterseniz istediginiz renkte gida boyasi, kakaolu isterseniz Unu 2 kasik eksik yani 22 degil 20 kasik Un, ve 3 Corba kasigi Kakao ekliyorsunuz.)

Yumurtayi, Sekeri, Vanilyayi 10 dk. boyunca cirpiyoruz (mutfak robotunuz varsa isinizi daha kolaylastirir). Bir yandan Unu, Kabartmatozunu, ve eger ekliyorsaniz Kakaoyu da eliyorsunuz.


Yumurtali karisim krema kivamina geldiyse dikkatlice Un karisimini ekliyoruz ve dikkatlice homojen bir kivama gelene kadar karistiriyoruz.

Önceden isitilmis 180 derece firinda batirdiginiz Kürdan temiz cikana kadar pisiriyorsunuz.

Firindan cikarinca Sogumaya birakiyorsunuz. Keklerinizi 1 gün önceden yapinca cok daha güzel oluyor.

Krema Malzemesi:

(Kremami Tereyagikremasi ile yaptim, tam bir kalori bombasi, ama tadi bir okadar muhtesem oluyor.) Yanliz bu tarif tek 1 kat icin.

  • 1/2 Paket Vanilyapuding
  • 30 gr. Seker

  • 1/4 Süt

  • 1 Yumurtanin Sarisi

  • 150 gr. Tereyagi odasicakliginda

  • 30 gr. Pudrasekeri

Süt den 2-3 kasik Vanilyapudingi icin ayirin, ve diger Sütü kaynamaya birakin. Bu arada ayirdiginiz sütü pudingle iyice karistirin. Süt kaynayinca atesten alip cirpma teli ile iyice karistirarak puding karisimini yavas yavas ekleyin.

Ardindan tekrar atese koyup 1 dk kaynatip hemen atesten alin, biraz sogumaya birakin.

Ilininca Yumurtanin sarisini ekleyip iyice karistirin ve pudingin tamamen sogumasini saglayin. (Buzdolabina koyarsaniz arada cikarip karistirin, üzeri kaliplasmamasi icin)

Tereyagimizi Pudrasekeri ile Krema haline gelene kadar iyice cirpalim, soguyan Vanilyapudingi dikkatlice kasik kasik ekleyerek birbirine karistiralim.

Hepsi karisinca Kremamiz hazirdir ve Kekimizin arasina sürebiliriz.

Simdi sira kaplamaya geldi:

Kek katlari teker teker kablamaniz gerekiyor, Marzipan veye Sekerhamurunuzu Kekinizi kablayacak boyutta acarak dikkatlice üzerine gecirip, kenarlarini kesin.





ikinci kati üzerine yerlestirmeden aralarina (yenilebilir karton helvaya benzeyen) tabakalari yerlestirmeniz gerekiyor. Yoksa birbirine yapisabilir.

ve ayni bu sekilde diyer katlari da kabladiktan sonra üst üste yerlestirip süslemelerini yapabilirsiniz.







Ve son hali budur.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

canim xenacim pastan cok güzel olmus bende kardesime yapiam ayni pastayi insallah seninki gibi güzel güsürebilirim. yeni pasta cesitlerini bekliyorum canim

Ebru Subas Havucoglu dedi ki...

Yorumun icin cok tsk ederim, yanliz isim yazmayi unutmussun :)

Basaracagindan eminim, niyet isin yarisi ;) eger aynisi gibi olmazsada moralini bozma herkesin kendi el yazisi görünür bu tür islerde muhakkak. Malum fabrika yapimi degil el yapimi.