28 Ekim 2009 Çarşamba

Rulo Köfte



Malzemeler:
750g kıyma
kiymadan dilediginiz sekilde köfte harci yapin
(ben köfte harcima sogan, sarmisak, maydonoz, tuz, karabiber, kekik, ekmek tozu ve bu miktara göre 2 yumurta ekliyerek yapiyorum, ama yumurtanin birtanesinin beyazini ayirin.)

dilerseniz konserve, dilerseniz derindondurucudan garnitür karisimi (ben bezelye havuc ve misir karisimi kullandim)

Sosu icin:
2 Domates
2 Corba Kasigi Salca
1 bardak kaynar su
2 dis sarmisak
2-3 Corba Kasigi Siviyag

Hazirlanisi:

Kiymayi köftelik yoguruyorsunuz, ardindan yaglanmis Firinkabiniza elinizle bastirarak yayiyorsunuz. Tam ortasina denk gelecek sekilde serit gibi ic garnitürünüzü koyuyorsunuz. Kiymayi kenarlarindan ortada birlesecek sekilde kapatiyorsunuz.
Dikkat edin cok siki olmasi gerekiyor yoksa piserken yarilabilir.
Birlesmis kismi alta gelecek sekilde köfteyi cevirin, ve üzerine ayirdiginiz yumurta akini sürün Ve üzerine bir kac minik parca Tereyagi koyun.

200 derecede hemen hemen 40 dakika pisirin.
Köfteniz piserken bir yandan sosu icin Sarmisaklari minik minik Dograyin veya rendeleyin, ve yagda hafif kavurun. Üzerine Rendelediginiz Domatesleri ekleyerek Domateslerin diriligi gidene kadar pisirin ve Salcayi ekleyin. Son olarak da Suyu ekleyip bir tasim kaynattiktan sonra kapatabilirsiniz.
Yanina servis olarak Patatespüresi sunabilirsiniz..

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: